Tilbake
VIbeke Kirkebø Hegg
Vibeke Kirkebø Hegg
Geir Moen
Geir Moen

(TILRETTELAGT) HIPHOP

Vi ønsker med dette verkstedet å la elevene møte en viktig og ikke minst kreativ arena for dagens ungdomskultur. Hiphop kan ta ulike former, ikke bare dans, men musikk og tegning er også en sentral del av det å uttrykke seg.

Klasserommet transformeres og blir til en utradisjonell scene for en danseforestilling. Klassen deles i to (Inntil 10 per gruppe, 20 per verksted) – én gruppe tegner graffiti som projiseres mot scenen ved hjelp av overheads, og én gruppe setter sammen en dans basert på grunnleggende hiphop. Sammen med utøverne skaper elevene sitt eget uttrykk, og kanskje blir det en visning helt til slutt. Hvert verksted tilpasses elevene og blir kreativt og unikt!  



Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Idé/opplegg: Vi ønsker med dette verkstedet å la elevene møte en viktig og ikke minst kreativ arena for dagens ungdomskultur. Hiphop kan ta ulike former, ikke bare dans, men musikk og tegning er også en sentral del av det å uttrykke seg.Klasserommet transformeres og blir til en utradisjonell scene for en danseforestilling. Klassen deles i to (Inntil 10 per gruppe, 20 per verksted) – én gruppe tegner graffiti som projiseres mot scenen ved hjelp av overheads, og én gruppe setter sammen en dans basert på grunnleggende hiphop. Sammen med utøverne skaper elevene sitt eget uttrykk, og kanskje blir det en visning helt til slutt. Hvert verksted tilpasses elevene og blir kreativt og unikt!  

Om kunstner / utøver / gruppe

Dansere:
Christine Nypan
har Bachelor i Jazz fra Off-Jazz og L’AID i Paris 2007 og er utdannet vedTony Maskot’s tverrfaglige hip hop utdannelse i Paris 2006.  Chriz har fordypet seg i hip hop og house kulturen og spesialisert seg i House Dance.

Jens Trinidad har sin bakgrunn i ’Streetdance’, der han har spesialisert seg innenfor hiphop og house-dance. Han var 11 år da han startet å danse på X-ray Ungdomskulturhus. Han jobber både innenfor kommersielle produksjoner og i det frie scenekunst feltet. Medlem av Cre8, og er i dag kunstnerisk ansvarlig for crewet.

Tegner:
Geir Moen
 er tegneserietegner. Han står blant annet bak seriene «Hex» og «Asfalt», publisert i henholdsvis tegneseriebladet Nemi og Larsons gale verden. Han har også laget soloheftene «Ghasp». Moen mottok i 2007 Kulturdepartementets tegneseriepris for De fire store for «Når de døde vågner», sammen med manusforfatteren Øystein Runde. Tegneserien ble utgitt i 2007 og er en «monsteraction» med «de fire store» i norsk litteraturhistorie: Henrik Ibsen, Bjørnstjerne Bjørnson, Jonas Lie og Alexander Kielland.

Publikumskommentarer