Tilbake
DKS Skedsmo

HEI HALVORSEN

Hei Halvorsen presenterer vår lokale sangtradisjon gjennom musikk, sang og regler. Utøvere fra Skedsmo musikk- og kulturskole kommer på besøk til dere i en skoletime og presenterer musikk, sang og regler. De fleste sangene er samlet inn av høyskolelektor Sylvi Kielland og hele Kiellands samling "Fader er dranker og Moder er død" er tilgjengelig på biblioteket. Elevene synger med på mange av sangene og et eget ressurshefte er utarbeidet til bruk i forkant av konserten. I heftet finnes også lokale eventyr fra Skedsmo presentert av Eva Ullereng, som er oppvokst på Holt gård. Ressursheftet kan lastes ned elektronisk under vedlegg på denne infosiden. En papirutgave sendes også til kontaktlærerne i god tid før utøverne kommer til skolen med Hei Halvorsen. Under vedlegg ligger også mp3-filer som kan brukes som hjelp under innøving av sanger og regler.

NB: Dette tilbudet gjennomføres med forbehold om at ny utøver kommer på plass i stedet for Tor Seem. Turnéplan legges så snart det er avklart, og gjennomføringsperiode blir sannsynligvis i mars 2020.

Lærerveiledning

Forberedelser til besøket:

  • Hei Halvorsen – læres av alle
  • ABC-sangen – læres av alle
  • 8-tallet med bevegelser læres av alle (lærerne velger ut én elev som kan tegne under sangen)
  • Kvernhuset: Lærerne velger ut 5 elever som medvirker under sangen. Øv inn sangen og fordel rollene «Halvor», «Tre små barn» og «Møller» ut fra sangteksten. Vi har med kostymer. 

Ikke alle sangene/reglene i heftet er med i forestillingen. De andre reglene/sangene som fremføres er: «Først kom en ørn», «Skjærvasaga», «Huldrevise», «Katta låg under omnen», «Tommeltott», «Vesle Hans» og «Vuggevise».
 
Krav til rom/utstyr:
Samlingssal/stort rom som har plass til hele trinnet. Elevene skal sitte på gulvet i en ring foran «scenen». Rommet må være ledig en halv time før forestillingen starter.
Forsterker/lydanlegg som utøverne kan koble sine trådløse mikrofoner til.
Flip-over, tavle med kritt eller annet å tegne på så alle ser (under sangen 8-tallet).

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Skedsmo kommune
  • I samarbeid med: Skedsmo musikk- og kulturskole

Om kunstner / utøver / gruppe

Publikumskommentarer

Hei, jeg får ikke til å spille mp3-filen. Funker de fortsatt?Publisert av: Karoline Jørgensen (klasse - Kjeller skole) – 10.3.2020 8:06