Tilbake
Kersti Kelder
DKS Skedsmo
DKS Skedsmo
DKS Skedsmo
DKS Skedsmo

Industrihistorien langs Sagelva

I dette tilbudet får elevene lære om den industrielle revolusjonen i et lokalt perspektiv, og de får sett hvordan en oppgangssag og kvern fungerer i praksis. Gjennom praktiske aktiviteter vil de få en forståelse av hvordan den industrielle revolusjon endret samfunnet, landskapet og teknologien. Kort beskrivelse av postene:

Post A: «Sag og kvern»
Mål: Å gi elevene innblikk i Sagelvas historie og dens viktige funksjon i utviklingen av industrien på Strømmen, samt hvordan teknologien bak en sag og en kvern fungerer.

Post B: «De to store»  ​
Mål: Å gi elevene innblikk i hvordan det var å jobbe på Strømmens Værksted og Strømmen Trævarefabrik, med fokus på arbeidshverdagen til industriarbeideren på 1950-tallet.

Post C: «Tidsstrømmen»
​Mål: Å gi elevene et konkret oversiktsbilde over hvordan industrien har utviklet seg over tid, fra bondesamfunnet på 1300-tallet til den tidlige industrialiseringen og de store industriene på Strømmen, helt opp til nåtid og Strømmen Storsenter som dominerer tettstedet.


Lærerveiledning

Last ned:

For å få maksimalt utbytte av dette besøket bør elevene ha noe forkunnskap om temaet. Forslag til relevant for- og etterarbeid finner du under "vedlegg" på denne siden. Elever og lærere bør også ha sett filmen om Strømmen Værksted i forkant av besøket. Ytterligere informasjon om industrihistorien langs Sagelva kan også finnes på Museene i Akershus (MiA) sine hjemmesider under Museumsfabrikken: http://mia.no/museumsfabrikken/dks-strommen

All nødvendig praktisk informasjon finnes i "Lærerinformasjon Industrihistorien langs Sagelva 2017", inkludert dagsplan og informasjon om transport og oppmøte.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Skedsmo kommune
  • I samarbeid med: Museene i Akershus (MiA) og Sagelvas Venner

Publikumskommentarer