Tilbake

INSPIRASJONSVERKSTED I FILM

Hva er forskjellen på dokumentarfilm og fiksjonsfilm? Hvordan bruke iPad/mobil til å lage ordentlig film? Hvor kommer idéen fra, og hvordan blir det film? Hva må man tenke på når man filmer, klipper og publiserer materiale med andre medvirkende? Hvordan kan ulike klippeteknikker styre det vi vil fortelle? Hvordan kan vi bruke intervju under filming?

Filmverkstedet har en varighet på 2,5 timer og ledes av  dokumentarfilmskaper Anita Rehoff Larsen. I forkant av besøket får skolene tilsendt et ressurshefte med forslag til forarbeid, der bruken av intervju vil være en sentral del. Elevene vil benytte ulike opptaks- og redigeringsteknikker, og få prøve seg på å lage en minidokumentar. Vi håper verkstedarbeidet kan inspirere elever og lærere til å bruke de samme metodene i videre skolearbeid, f.eks. gjennom å lage korte filmpresentasjoner om ulike tema som taes opp i undervisningen på skolen.  

Praktisk informasjon
Tilbudet gis til alle elever på 4. trinn fra uke 41. Turnéplan med dato for hver skole blir lagt høsten 2019. Klassen må ha tilgang på iPad under verkstedet (to eller tre elever kan dele). 

Lærerveiledning

Last ned:

Lærerkurs knyttet til DKS-tilbudet Inspirasjonsverksted i film for 4. trinn

Sted: Lillestrøm kultursenter

Tidspunkt: Torsdag 26.09 kl. 14.30 til 16.00

Kurset vil gi tips til hvordan bruke film i undervisningen, og fungere som en forberedelse for lærerne før 4. trinn skal ha verksted på sin skole. Temaer vil være hvordan man utvikler en idé, hvordan bruke intervju under filming, og praktiske tips i forbindelse med opptak. Det vil bli praktisk bruk av programmet iMovie, slik at lærerne er kjent med programmet før elevene skal bruke det under verkstedene på skolene. Et ressurshefte knyttet til tilbudet vil bli delt ut på kurset. Vi forventer at alle lærere på trinnet deltar, slik at skolene er godt forberedt og får mest mulig ut av verkstedet på egen skole.

Deltagerne må ha med iPad.


Nedlastbare dokumenter:

Ressursheftet er til hver kontaktlærer med utfyllende informasjon, og brukes som forberedelse. 

Praktiske tips og råd deles ut til elevene før de skal filme (enten under verkstedet eller på forhånd)

Dokumentet om filmklipping deles ut til elevene før de skal redigere i iMovie (enten under verkstedet eller på forhånd)

Elevoppgaver deles ut til elevene under verkstedet

Filmstudiearket kan brukes som utgangspunkt for samtale med elevene etter å ha sett filmen Dans for livet

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Skedsmo kommune

Om kunstner / utøver / gruppe

Anita Rehoff Larsen er født og oppvokst på Skedsmokorset og bosatt i Lillestrøm. Hun er utdannet i filmproduksjon fra England. Anita har siden begynnelsen hatt fokus på filmfortellinger for barn og unge og debuterte som regissør med dokumentarfilmene Storesøster og 1. Klassingene. Begge ble vist på internasjonale filmfestivaler og sistnevnte ble vist mange år på NRK i forbindelse med skolestart. Anita jobber nå som produsent og er medeier av produksjonsselskapet Sant & Usant. Hun har produsert filmer som blant annet den Amandanominerte Til ungdommen, Gullrutenominerte Jeg er Kuba og filmene Varicella og Dans for livet som hver har vunnet ti barnefilmpriser.

Publikumskommentarer