skedsmo

Kirken som kulturbærer -lokalt kulturarvtilbud for 3.klassingene

I flere år på rad har kantorene  ved Lillestrøm, Skedsmo og Strømmen kirke invitert alle 3.klassingene i kommunen til en 45 minutters forestilling om kirkemusikk. I uke 10 var det igjen klart for storslagent orgelmusikk, kirkeklokker, sang og solospill. 

Tredjeklassingene sørget for 3 fullsatte kirker og fulgte spent med på det som kirkemusikerne i Skedsmo hadde forberedt om musikkbruk i kirken. Elevene fikk et lite innblikk i hvordan det er og har vært å være kirkemusiker, de ble kjent med orgelets mange lydmuligheter og musikkens funksjon i kirken. Innledningsvis ble elevene tatt ca. 300 år tilbake i tid og de fikk møte selveste Bach iført tidsriktig frakk og parykk. Blant publikum ble det valgt ut en liten Mozart som også fikk på seg en kappe og parykk og fikk lede an "egenkomponert" og allmennkjent "Kom mai du skjønne milde". Hvert år får organistene hjelp av en solist fra musikk- og kulturskolen som spiller en bryllups- eller begravelsessang akkompagnert av orgel. I år var det Helena Røkholt, 9.klasse elev fra Tæruddalen ungdomsskole, som spilte Bach/Gounods Ave Maria på sin klarinett.
De elevene som møtte til forestillingen i Lillestrøm kirke fikk i år møte selveste biskopen, Atle Sommerfeldt, som hadde lagt et visitt til Skedsmo rundt disse tider. Han storkoste seg på første benk, snakket til barna og la inn et ønske om sin yndlingssalme - Deg være ære! Dette ble en fin avslutning på det hele med et barnekor på 265 akkompagnert av først flygel også det store orgelet med over 3000 piper oppe i galleriet.
Tusen takk til de flinke kantorene i Skedsmo - Børre Velsrud, Gjermund Bjørklund, Peggy Jenset Lous og Vidar Sæther for dette flotte tilbudet!

 

Helena Røkholt på klarinett akkompagnert av Bach alias Gjermund Bjørklund

Helena Røkholt på klarinett akkompagnert av Bach alias Gjermund Bjørklund

Bach og Mozart i skjønn forening

Bach og Mozart i skjønn forening

Biskopens tale til elevene

Biskopens tale til elevene