skedsmo

Fortellerfestival på Strømmen

For lærere og elever på Sagdalen skole er uke 6 etter hvert blitt kjent som fortellerfestivaluke på Strømmen. Forberedelsene til festivalen begynner rett etter juleferien, der Sagdalen skoles kulturkontakt Marit Aarvold Bakke går rundt i klassene på 6. og 7.trinn og reklamerer for fortellerkurset.

Elevene får melde seg på kurset etter eget ønske og går noen intensive og spennende uker med mye fortelling i møte.  I uke 6 kulminerer det hele i mange spenningsfylte fortellerforestillinger både på Sagdalen skole og i Skedsmo bibliotek. Hele skolen får ta del i de spennende historiene fortalt av dyktige fortellere fra 6. og 7.trinn.
Det er kulturkontakten Marit på Sagdalen som har regien, finner passende historier og regler, og gjennomfører en god del av opplæringen i ukene fram mot festivalen. Med seg har hun de erfarne profesjonelle fortellerne fra Snirkelsnakk –Marianne Sunndal og Lise Grimnes.
Tradisjonen tro ble den siste festivaldagen med fortellerforestillinger gjennomført i Skedsmo bibliotek på Strømmen. Fortellerne var delt i 3 forskjellige rom og tok i mot skoleklasser fra sin egen skole, samt 5-åringer fra barnehager i nærområdet. I løpet av en liten halvtime fikk publikum høre historier og gøyale regler framført av unge og talentfulle fortellere. Det er veldig imponerende hvor flinke de er blitt! De minste publikummere fra barnehagene satt som tente lys og holdte konsentrasjon i hele 30 minutter uten et pip! Det var virkelig fengende å høre på elevene fortelle de levende fortellingene om musen Fredrik som skulle snike seg forbi katten til matboden, eller den grådige kongen som var glad i gull. Regle om apen som satt på et tre gren og rapte var spesielt morsom for der fikk publikum være med på både reglen og de tilhørende bevegelsene.
Det årlige arrangementet er blitt til og videreutviklet i samarbeid mellom kommunens utdanningssektor, Den kulturelle skolesekken i Skedsmo, Snirkelsnakk og Sagdalen skole. Nå gjenstår det bare å begynne å glede seg til neste års arrangement!

 

... et veldig lite rap...

... et veldig lite rap...

Fortellerne Maren Johansen, Sara Seeberg-Rommetveit, Dennis Kristiansen og Sandra Hjermstad

Fortellerne Maren Johansen, Sara Seeberg-Rommetveit, Dennis Kristiansen og Sandra Hjermstad