skedsmo

Samspill og komposisjon med 3.klassingene på Sagdalen

I januar 2014 har 3.klassingene ved Sagdalen skole besøk av musikklærer Bjørg Rosseland Pettersen som instruerer elevene i samspill og komposisjon. Hittil har dette 4-ukers kurset vært et tilbud for 2.klassingene og organiseres i samarbeid med DKS Skedsmo og Skedsmo musikk- og kulturskoles fire musikklærere som  til vanlig har ukentlig musikkundervisning med alle kommunens førsteklassingene.

Nå er vi i gang med å prøve ut tilbudet også på tredje trinn. I dette skoleåret går prøveordningen ved Sagdalen skole, men forhåpentligvis kan dette bli et utvidet tilbud som etter hvert vil kunne bidra til et fordypet musikktilbud i 3.klasse og glede alle 8-9 åringene i kommunen, som for øvrig allerede har rukket å bli kjent med kulturskolens musikklærer i første og 2.klasse.
I løpet av ukene med Bjørg får elevene i Sagdalen skole danse etter kul musikk, spille på Orff-instrumenter og lage sin egen vinterrap. Entusiasmen er stor. I begynnelsen av kurset var det ikke mange som turde danse alene midt i ringen mens andre så på. Derimot  er det stor forskjell å merke på kursets 3.dag. Det er mange flere som har kommet over terskelen og tør vise seg fram for andre. Å spille på trommer, djember og guiroer er det imidlertid ingen problem. Alle vil og alle vet hva de ulike instrumentene heter, uansett hvor kronglete navn disse har! Elevene får også være i rollen som dirigent etter tur og bestemme hvordan lyden skal lages. Om det skal være høyt eller lavt, fort eller sakte, er det de små dirigentene som bestemmer. Og det beste av alt – dirigenten får stoppe og sette i gang musikken når som helst! Det mangler heller ikke på kreativitet og gode forslag blant tredjeklassingene når vinterrap skal komponeres. Vips så har de teksten klar og nå er det bare å finne en passende rytme og regi på det hele. Bra de kan benytte seg av Bjørgs gode råd og lange erfaring som musikklærer i Skedsmo kommune. 45 minutter suser forbi uten at det merkes. Bare så synd en må vente en hel uke for å fortsette!
 

 

små musikanter

små musikanter

dyp konsentrasjon under tilblivelsen av vinterrap

dyp konsentrasjon under tilblivelsen av vinterrap