Tilbake

Lillestrøm - industrialisering og byutvikling

9. trinn i Skedsmo har gjennom flere år fått tilbudet Lillestrøms historie - fra myr til by. I 2017/2018 er vi inne i en periode med omlegging av kulturarvtilbudene på ungdomstrinnet. I den forbindelse har det gamle tilbudet utgått, og som en overgangsordning tilbyr vi et undervisningsopplegg for skolene våren 2017. Opplegget er laget i samarbeid med Museene i Akershus ved Museumsfabrikken, og er knyttet til industrialisering og byutvikling i Lillestrøm. Det består bl.a. av en byvandring i Lillestrøm med fotooppgave, et plenumsspill (inkludert lærerinfo, rollekort og kobling til læreplanmål) og en oppskrift på hvordan bygge pop-pop-båter (dampteknologi i praksis). Dette ledes av den enkelte lærer, og dere velger da selv når dere vil gjøre de ulike oppgavene.

En del av det gamle tilbudet var å besøke Strandpromenaden krokketklubb og lære om krokkethistorien i Lillestrøm og få prøve seg på spillet. Skoler som ønsker det kan ta direkte kontakt med krokketklubben for en evt. avtale om å besøke dem. Ta kontakt med Tor Gunnar Møien på tlf 957 57 056 eller tgunnamo@online.no.

Lærerveiledning

Oppgaver med lærerinformasjon ligger som vedlegg her på siden. På Museumsfabrikkens nettsider ligger det mer utfyllende informasjon, siden det er de som har laget fotooppgaven, plenumsspillet og pop-pop-båt-oppgaven: http://mia.no/museumsfabrikken/dks-lillestrom

Byvandringsheftet er laget av MiA og DKS, i samarbeid med Lillestrøm historielag. Det er sendt til skolene, men kan også printes ut. Velg da "hefte" under utskriftsformat, så det blir som et hefte i A5-størrelse.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Skedsmo kommune

Om kunstner / utøver / gruppe

Publikumskommentarer