Skedsmo kommune
Postadresse: Pb. 313, 2001 LILLESTRØM
Besøksadresse: Rådhuset, Jonas Liesgt 18, 2001
Kontaktperson:Toini Kristensen, 66 93 81 34, 907 93 632, toikris@skedsmo.kommune.no (Vikar for Trude fra 24.05.18 til ut mars 2019)
INSPIRASJONSVERKSTED I FILM
Produksjonsliste
Program

INSPIRASJONSVERKSTED I FILM

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Hva er forskjellen på dokumentarfilm og fiksjonsfilm? Hvordan bruke iPad/mobil til å lage ordentlig film? Hvor kommer idéen fra, og hvordan blir det film? Hva må man tenke på når man filmer, klipper og publiserer materiale med andre medvirkende? Hvordan kan ulike klippeteknikker styre det vi vil fortelle? Hvordan kan vi bruke intervju under filming?

Våren 2017 fikk 4. trinn i Skedsmo tilbud om et lokalt filmverksted for første gang. Tilbudet ble svært godt mottatt og vi  har gleden av å videreføre inspirasjonsverksted i film skoleåret 2018/2019. 

Filmverkstedet har en varighet på 2,5 timer og ledes av  dokumentarfilmskaper Anita Rehoff Larsen.

I forkant av besøket får skolene tilsendt et ressurshefte med forslag til forarbeid, der bruken av intervju vil være en sentral del. Elevene vil benytte ulike opptaks- og redigeringsteknikker, og få prøve seg på å lage en minidokumentar. Vi håper verkstedarbeidet kan inspirere elever og lærere til å bruke de samme metodene i videre skolearbeid, f.eks. gjennom å lage korte filmpresentasjoner om ulike tema som taes opp i undervisningen på skolen.  

Praktisk informasjon

Tilbudet gis til alle elever på 4. trinn fra uke 41. Turnéplan med dato for hver skole blir lagt høsten 2018, og lagt ut på ksys. Klassen må ha tilgang på iPad under verkstedet (to eller tre elever kan dele). Torsdag 27.september inviteres alle kontaktlærere på 4. trinn til et lærerkurs fra kl. 14.30 til 16.00. Påmelding gjøres gjennom skoleportalen.

Lærerveiledning

Lærerkurs knyttet til DKS-tilbudet Inspirasjonsverksted i film for 4. trinn

Målgruppe: Lærere på 4. trinn, som skal delta på DKS-tilbudet Inspirasjonsverksted i film.

Innhold: Kurset vil gi tips til hvordan bruke film i undervisningen, og fungere som en forberedelse for lærerne før 4. trinn skal ha verksted på sin skole. Temaer vil være hvordan man utvikler en idé, hvordan bruke intervju under filming, og praktiske tips i forbindelse med opptak. Det vil bli praktisk bruk av programmet iMovie, slik at lærerne er kjent med programmet før elevene skal bruke det under verkstedene på skolene. Et ressurshefte knyttet til tilbudet vil bli delt ut på kurset. Vi forventer at alle lærere på trinnet deltar, slik at skolene er godt forberedt og får mest mulig ut av verkstedet på egen skole. Deltagerne må ha med iPad.

Tid: Torsdag 27. september kl. 14.30 til 16.00      

Sted: Formannskapssalen, 2. etasje i Skedsmo Rådhus

Kursleder: Anita Rehoff Larsen, dokumentarfilmskaper og produsent i Sant & Usant

Ansvarlig: Toini Kristensen DKS Skedsmo


Nedlastbare dokumenter:

Ressursheftet er til hver kontaktlærer med utfyllende informasjon, og brukes som forberedelse. 

Praktiske tips og råd deles ut til elevene før de skal filme (enten under verkstedet eller på forhånd)

Dokumentet om filmklipping deles ut til elevene før de skal redigere i iMovie (enten under verkstedet eller på forhånd)

Elevoppgaver deles ut til elevene under verkstedet

Filmstudiearket kan brukes som utgangspunkt for samtale med elevene etter å ha sett filmen Dans for livet

Last ned:

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Skedsmo kommune

Om kunstner / utøver / gruppe

Anita Rehoff Larsen er født og oppvokst på Skedsmokorset og bosatt i Lillestrøm. Hun er utdannet i filmproduksjon fra England. Anita har siden begynnelsen hatt fokus på filmfortellinger for barn og unge og debuterte som regissør med dokumentarfilmene Storesøster og 1. Klassingene. Begge ble vist på internasjonale filmfestivaler og sistnevnte ble vist mange år på NRK i forbindelse med skolestart. Anita jobber nå som produsent og er medeier av produksjonsselskapet Sant & Usant. Hun har produsert filmer som blant annet den Amandanominerte Til ungdommen, Gullrutenominerte Jeg er Kuba og filmene Varicella og Dans for livet som hver har vunnet ti barnefilmpriser.

Multimedia og vedlegg

Bilder

Bilde iPhone.jpg
Anita Rehoff Larsen.jpg
Film
Trinn: 4 - 4
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Toini Kristensen, tlf. 66 93 81 34  toikris@skedsmo.kommune.no
Kontaktperson utøver
Anita Rehoff Larsen, tlf. 950 33 305, anita@santogusant.no   
Programlengde
135 minutter
Maks publikumsantall
30
Arena / rom
Klasserom med lerret/smartboard eller lignende
Bærehjelp
Nei
Annet utstyr
Elevene må ha tilgang til iPad med iMovie installert, eller annet nettbrett. iMovie lastes ned gratis fra App Store. For de med android nettbrett, last ned gratis klippeprogram her: https://www.movavi.com/mac.html
Kursholder har med overgangskabel fra HDMI til iPhone/iPad for visning på lerret.Gi beskjed til DKS-ansvarlig om antall iPad/nettbrett dere har tilgang til på skolen.
Oppriggingstid
15 min.
Nedriggingstid
15 min.
Arrangører
Arrangert av:
Skedsmo kommune